Stichting Fideilin Support
NIEUWS
2006 Stichting Fideilin Support
HULP BOERDERIJKATTEN

Onlangs hebben wij folders verspreid onder bewoners van boerderijen. Hierin wordt aangeboden hen te helpen met de boerderijkatten. Indien u in de regio Waddinxveen woont en u heeft ook zulke katten, maar u heeft nog geen folder ontvangen, neemt u dan telefonisch contact met ons op om te bespreken wat wij voor u kunnnen betekenen.
MANEGE, BOERDERIJ OF BUITENHUIS GEZOCHT !

Stichting Fideilin zet zich in voor (schuwe) zwerfkatten. Deze katten worden na castratie of sterilisatie en eventuele medische zorg gesocialiseerd en herplaatst of gaan terug naar de locatie waar zij vandaan komen. Soms is dit niet mogelijk en moet er een naar een andere oplossing gezocht worden. Momenteel hebben wij zo'n kat waarvoor wij een plekje zoeken op bijvoorbeeld een manege of boerderij, mogelijk als muizenvanger bijvoorbeeld. De kat is geholpen en medisch behandeld en gecontroleerd. Het zou fantastisch zijn als de kat in vrijheid bij u mag leven. Het enigste wat wij vragen is een goede, veilige schuilplek en eten voor de kat. De kat wordt door ons naar u toe gebracht. Voor meer informatie of een foto van de kat, kunt contact met ons opnemen. Wij hopen op uw medeleven.
 
Homeopathie voor dieren

Gelukkig zijn er steeds meer mensen die behalve voor zichzelf, ook een homeopatische behandeling voor hun (huis)dier kiezen. Om die reden worden steeds meer homeopaten gevraagd om ook het huisdier met homeopatisch advies te helpen.
Helaas kunnen dieren niet zelf vertellen hoe zij zich voelen. Het is daarom erg belangrijk dat de eigenaar van het dier uitgebreid vertelt hoe het met zijn huisdier gesteld is. Vragen die de homeopaat zal stellen zijn; "Wat zijn de klachten? Is het dier zich anders gaan gedragen? Drinkt het veel of weinig? Maar hij zal u ook vragen het karakter van uw huisdier te beschrijven.
Dieren worden doorgaans langzaam ziek, de ziekte sluipt erin (vergiftiging uitgezonderd). De schadelijke stoffen hopen zich in het lichaam op tot de ziekte zichtbaar wordt. Dan ineens blijkt het dier behoorlijk ziek te zijn. Het is voor eigenaren daarom erg belangrijk hun dieren goed te observeren.
Hoe de middelen gegeven kunnen worden vraagt vaak enige creativiteit. Bij paarden, schapen, runderen en knaagdieren kun je de druppels op een stukje brood druppelen of in wat water oplossen. Op deze manier is de alcohol niet zo sterk meer in geur en smaak, want dat vinden dieren meestal vervelend. Met een plastic wegwerpspuitje of pipetje, verkrijgbaar bij de apotheek, spuit je de oplossing in de wangzak naast de kiezen. Bij een kat kun je de druppels op een van de voorpootjes druppelen, want een kat likt zichzelf altijd schoon.
Bij zowel acute als chronische aandoeningen kun je bij een dier snel resultaat zien, mits de eigenaar zich aan de voorschriften houdt.
Aandoeningen waarvoor u bij een homeopaat terecht kunt voor uw (huis)dier zijn: ontstoken traanbuisjes, oorontsteking, oormijt, reisziekte, loopsheid, krolsheid, haaruitval, gebrek aan eetlust, wormbesmetting, braken, verstopping, gedragsproblemen en angst.
Enkele voorbeelden: angst voor harde geluiden zoals vuurwerk of onweer. Angst voor alleen zijn, of voor soortgenoten, andere dieren, of veranderingen in hun omgeving. Angst kan aangeboren zijn of door het baasje aangeleerd. Dieren kunnen zelfs gedragsafwijkingen vertonen doordat zij angsten, onzekerheden en agressie overnemen van hun baasje!
Ook een kat die steeds in huis plast nadat er nieuwe meubels z
ijn aangeschaft, zou je angstig kunnen noemen. Hij mist de vertrouwde geur en opstelling in huis en raakt gefrustreerd.
De poes hangt steeds in de kuiten van het baasje, hij bijt en krabt erin. De kat vraagt aandacht, er is sprake van schijnagressie. Spelen en aandacht geven kunnen een oplossing zijn. Bijt het dier toch zonder enige reden, dan is het meestal angstig hetgeen hij uit door woedeaanvallen. De kat kan zelfs onzindelijk worden, en extra gevoelig worden voor geluid en licht.
Ook honden die zonder waarschuwing zomaar bijten kunnen homeopatisch behandeld worden.Tot slot: Het resultaat is vaak verbluffend, maar ga nooit zonder deskundig advies van uw behandelaar met homeopatische middelen experimenteren.

Nenske Glasbergen, Klassieke homeopaat, ook voor dieren tel. 0182-502797 telefonisch bereikbaar tussen 17.00 18.00 uur.
praktijk@nenskeglasbergen.nl
www.nenskeglasbergen.nl